Lengyel Zsuzsa Édua

Édua volt már fordító, tolmács, nyelvtanár, ügyfélszolgálatos, most leginkább író, asztrológus, családállító. A közös ezekben a tevékenységekben a közvetítés, az információk átadása, a segítségnyújtás. Tabutémái: a másság, a mentális betegségek, a gyermekhalál, amiket könyveiben is feldolgozott.

Mi az, amit a legjobban szeretsz magadban, mik a te erősségeid?

Az intuíció, az empátia, jól bánok a szavakkal, pozitív személyiség vagyok, kitartó és őszinte. Általában hamar tudok kapcsolódni új emberekhez, szeretek humorral szembenézni a nehezebb helyzetekkel is. Elég céltudatos vagyok és nagyon precíz a feladatok kivitelezésében. A szavakon keresztül legtöbbször tudok bátorítást és inspirációt adni másoknak.

Miért csatlakoztál az Integrál Női Közösséghez, hogyan tudsz kapcsolódni a céljaihoz?

Egy barátnőm hívott meg a Facebook csoportba és innen alakult ki a további együttműködés. Az integrál szemlélet nagyon fontos számomra és azt gondolom, hogy sokkal több embernek kellene erről az útról tudnia, mert az életünket gyökeresen változtatja meg pozitív irányban. Egy női közösségbe mindig is vágytam az utóbbi években, a nők összefogásában hihetetlen energia és erő rejlik véleményem szerint. Ez a közösség attól különleges, hogy szakemberek, pszichológusok vezetik a csoportokat és jelenlétükkel mélyítik a témákat és az önismereti utat a résztvevők számára.

Milyen területen fogsz tevékenykedni a közösségben, mik a szakmai céljaid?

Íróként fogok részt venni a közösség tevékenységében. A Bardo című regényem alapján novellafeldolgozó csoportot indítunk, a weboldal cikkjei között szerepel a Terra című könyvem három novellája is, ezen kívül egyéb témákban is írtam és fogok még írni a weboldalra. Írásaimmal szeretnék hozzájárulni a közösség életéhez és útjához.

Mit jelent számodra a fejlődés? Hogyan valósítod meg a saját életedben?

A fejlődés nekem azt jelenti, hogy próbálok mindig önmagamon túllépni, azokon a pontokon, ahol ez szükséges. Figyelek az életem eseményeire, saját reakcióimra, éberséggel és önreflexióval monitorálom magam. Egyéni terápiába is járok, illetve családállításokra is, ha olyan a téma, amit egyedül nem tudok megoldani. Újabban a mozgás (séta, tánc) is segít ebben és a természetben levés is.

Ha meghallod azt a szót, hogy NŐ és NŐISÉG, NŐIESSÉG, milyen asszociációk, gondolatok jutnak róla eszedbe?

Tenger, melegség, nyár, barlang, nyirkosság, lehetőségek, mélységek, szövetség, törékenység, termékenység. Ezek a képek, fogalmak jutnak eszembe.

A személyes életedben mik számodra a legfontosabb értékek, mik a személyes vágyaid, céljaid?

A szabadság, az önazonosság, az igazi szeretet-kapcsolódások, a természet, a humor és a nevetés, a soha meg nem állapodás önmagunk fejlődésében. A spiritualitás is egy nagyon fontos része az életemnek. A célom, hogy ezekből az értékes dolgokból még több legyen nekem és a világnak. Ezért is írok könyveket, és a könyveimben megpróbálom átadni a saját értékrendemet, hitvilágomat és a tapasztalataimat.

Miért jó egy női közösséghez tartozni személyesen neked és mit gondolsz, mit adhatnak a világnak, mit tehetnek hozzá a globális jólléthez a női közösségek?

A nők ereje sokáig el volt nyomja a világunkban, a patriarchális berendezkedésünk miatt. Ennek okán végül fel is lázadt a női nem, és elkerülhetetlenül végletesen próbálta visszaszerezni az őt megillető helyet a társadalomban és az élet minden területén. Szerintem egy női közösségnek ma az a feladata, hogy szélsőségektől mentesen megpróbálja megkeresni azt a középutat, azt az új helyet, azt a Más Hangot, ami mindekinek a javát szolgálja. Öröm egy ilyen folyamatban részt venni.

Miért fontos számodra az önismeret?

Nem tudom elképzelni már, hogyan lehet önismeret nélkül élni. Az egész életemet megváltoztatta. A világról alkotott véleményt is formálja a személyes önismeret. Nem hiába a mondás a Delphi Jósdában: „Ismerd meg önmagad és megismered az egész világot”. A kint és bent megfeleltethetők egymásnak szerkezetükben, működésükben, ezért saját magunk megismerése az alapja a világban való tájékozódásnak, a sorsunk megismerésének és kibontakoztatásának és a környezethez való ideális kapcsolódásnak is. Az önismeret által lehullanak a fátylak a szemünkről szépen lassan.

Integrál filmklub

Beszélgetéssorozatok

Lucas

#azéntörténetem

A hit próbája

#azéntörténetem

A vadász története

#azéntörténetem

Alíz

#azéntörténetem

Luna

#azéntörténetem

Mama

#azéntörténetem

Kapcsolat

  • MÁS HANGON Tanácsadó és Pszichoterápiás Központ
    1126 Budapest, Böszörményi út 34/A, 1. lh. Fsz. 1.

  • nok@mashangon.hu


© Róza Ráchel 2021. Minden jog fenntartva.